Hjälpcenter

Om olyckan har varit framme!

Hur får man bort tuggummi som fastnat på skinn eller tyg?

Svar: Detta är ett vanligt problem som är lätt att lösa. Börja med att skrapa bort överflödigt tuggummi. Värm sedan fläcken försiktigt med en hårtork, så att tuggummit blir kladdigt. Dra sedan upp resten av tuggummit med tejp som du lägger mot fläcken. Kontrollera så att ingen färg följer med, kontakta i så fall oss för vidare konsultation.

Bläck har hamnat på skinn, hur tar man bort detta?

Svar: Här gäller det att agera snabbt, om bläcket suttit över en vecka är det svårt att få bort. På färska fläckar kan du använda Ink Away från Leather Master, produkten finns att köpa i möbelbutiker. Prova först lädrets färgäkthet. Applicera stiftet på en dold plats, låt sitta i 30 sekunder. Torka därefter bort med mjuk trasa. Om lädret inte släpper färg gnider du in Ink Away på bläcket, vänta sedan 30 sekunder. Torka därefter med mjuk trasa. Behandlingen kan behöva upprepas. Vid problem eller osäkerhet kontakta oss. Om bläcket suttit längre än en vecka kan det ändå gå att åtgärda, men kontakta oss då.

Många olika olyckor kan vara framme. Det kan röra sig om fettfläckar, chokladfläckar, spill av nagellack, hårgelé, rödvin med mera.

Svar: Här kan man inte ge ett generellt svar, utan det beror på vilket typ att skinn det gäller och vilken typ av fläck. I dessa fall kontakta oss för rådgivning!

Kontakta Läderdoktorn